Alex Depue, mijn vioolheld

Alex Depue is een van vier broers die allemaal violist zijn. De andere drie zijn bekend en beroemd in de klassieke muziek. Maar Alex Depue heeft een indrukwekkend CV buiten de klassieke muziek. Meerdere keren nationaal fiddle kampioen. In de zomer van 2016 gespeeld op de opening van de Arts Games, en getourd met Steve Vai:

Inmiddels heb ik via Skype les van deze Amerikaanse violist. Nog nooit zo’n goede leraar gehad en wat leer veel…klassieke muziek haha. Volgens Alex Depue de basis om zo goed te worden. Maar dat hij meer doet dan dat is duidelijk:

Als je het hebt over iets anders doen met je viool dan alleen klassieke muziek…  Wow! Niet alleen technisch razend moeilijk maar ook nog eens supercool. Vanaf het moment dat ik hem heb gezien en gehoord is hij mijn grote inspiratie om die muziekpartijen eens aan de kant te gooien en écht te gaan spelen.

Tja, is van bladmuziek dan niet echt spelen? Ja natuurlijk wel. Toch, als je dit kunt dan ben je een echte muzikant!

Volg Alex Depue op Facebook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.