Bridge violen

Bridge Violins heeft de volgende violen:

De viersnarige Acquila (ca. 1100 euro) en de vijfsnarige Lyra (ca 1250 euro). Beide hebben ook een variant een octaaf lager.

Deze violen zijn gemaakt van kevlar composiet. De hals en krul zijn van hout. Deze violen hebben een klankkast en maken dus ook onversterkt geluid. Versterkt hebben ze daardoor een echt viool geluid.

De bridge violen hebben een piezo element. Ze hebben twee knoppen: volume en volheid van het geluid. De aansluiting is een jack, onderop de viool. Er is geen koptelefoonaansluiting (met mini-jack)

Naast de elektrische violen is er nog een elektro-akoustische viool in vier- en vijfsnarige variant.

Belangrijkste pluspunten:

 • Mooi vioolgeluid door klankkast.
 • Viool voelt als ‘normale’ akoustische viool zowel in zwaarte als materiaal.

Belangrijkste minpunten:

 • Een normale schoudersteun blijft niet goed zitten. Na een kleine aanpassing die je zelf moet doen is dit opgelost.
 • Geen koptelefoonaansluiting met mini-jack.

Bekijk de volledige website van Bridge Violins

Nederlandse dealer: Zlata Strijkinstrumenten

Bridge viool op YouTube:

 

Heb je ervaring met Bridge violen? Geef hieronder dan aan wat jij vindt van deze violen.

9 thoughts on “Bridge violen

 1. Zelf speel ik op een Bridge Draco cello. Ook hier een mooi cellogeluid door klankkast. Qua gewicht is de cello ook ongeveer hetzelfde (heb ‘m nog niet gewogen).
  Er kan inderdaad geen koptelefoon op met minijackplugje.

  Marcelita

  Like

 2. Ik heb vroeger een tijdje een bridge E-viool in mijn collectie gehad.. Hoewel het ding niet slecht klonk, viel het op dat er geen schoudersteun aan wilde blijven zitten ,vanwege het ontbreken van een ribbel die het uitstekende deel van het achterblad simuleert. Is dat inmiddels verbeterd?

  Like

  • Ik heb een Bridge van 2014. Daar zit al wel een ribbelrandje aan, maar mijn wolf-steun viel er toch regelmatig af. Ik heb er nu een klein randje schuimplastic opgeplakt aan beide kanten en nu gaat het goed. Maar het is dus nog steeds niet ideaal.

   Like

 3. Sinds een maand of twee speel ik (amateur) op een gehuurde bridge (5snarig). Ik vind het een fantastisch ding, vooral voor het doel dat ik er mee heb: in een band ook eens flink geluid kunnen maken. Mijn akoestische viool met versterk-elementje haalt het hier echt niet bij, hoor. De 5 snaren is even wennen, maar als je elke dag een paar vertrouwde stukken studeert heb je het in een week in de vingers. De schoudersteun (Wolff) is geen probleem bij dit nieuwste model. Het geluid vind ik echt verrassend goed, spectaculair eigenlijk wel. In de band waarin ik speel kreeg ik commentaar als: “Nooit gehoord dat jij zulke leuke stukken speelde” haha! Eén minpunt is nu nog dat hij erg snel ontstemt. Maar dat ligt waarschijnlijk/hopelijk aan de snaren of het opspannen. Dat moet ik nog uitzoeken. (TIPS?) Als dat is opgelost ga ik echt sparen voor een eigen apparaat. (Niet goedkoop, rond de EUR 1250)

  Like

  • Wat goed om eerst een elektrische viool te huren, een goede tip! Met mijn Bridge heeft het ook wel even geduurd voordat alle snaren uitgewerkt waren. Wat ik zelf doe is bij het wegzetten alle snaren een klein beetje hoger stemmen. Dan zijn ze de volgende dag minder te laag dan dat je ze precies op toon wegzet. Maar of dat heel verantwoord is weet ik eigenlijk niet 😉
   Dank voor je reactie en veel plezier met spelen!

   Like

 4. Het lijkt me op zich wel handig bij nieuwe snaren, maar deze zitten er al langer op. En het vervelende bij mij was vooral tijdens het spelen in een warmer wordende riumte. Maar inmiddels heb ik overlegd met de eigenares van de viool en (had ik natuurlijk eerder kunnen bedenken) ook eens kritisch gekeken naar het opspanwerk van de gebruiker van deze viool voor mij.
  Dat was ook niet okee, dus ik heb alle snaren opnieuw opgespannen en eentje vervangen (de C, was veel te lang… Kun je beter een 3/4 snaar voor kopen)
  Nu eerst maar eens een weekje kijken hoe het gaat.
  Ik hou je op de hoogte.

  Like

 5. Sorry, was vergeten in te loggen, maar die reactie van “anoniem” was van mij. Heerlijke leessite, trouwens, vooral die oh-zo herkenbare stukken over jammsessies. Dat hebben wij gewoon nooit geleerd als klassieke violers… Maar het is zo leuk! En je leert zo veel!
  Groet,
  Lies

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.