Mark Wood violen

Mark Wood heeft meerdere elektrische violen en elektro-akoestische violen. De Mark Wood modellen boven de 1000 euro zijn de volgende:

Mark Wood Viper elektrische vioolDe Viper is een elektrische viool die met een band over de rug gedragen wordt en dus zonder kinsteun wordt gespeeld. Er is keuze uit 4 tot en met 7 snaren. De stemming van de snaren is dan (van hoog naar laag): E A D G C F Bb. De Viper is verkrijgbaar in ca. 15 kleuren met diverse finishes. Startprijs vanaf ca. 2600 euro en is afhankelijk van de opties die je kiest.

 

SabreLimeGreenMF_BIGDe Mark Wood Sabre is een elektrische viool in gitaarvorm, verkrijgbaar met 4 of 5 snaren. De viool kan met de gangbare kin- en schoudersteunen gespeeld worden. De Sabre is verkrijgbaar in 4 kleuren met diverse finishes. Startprijs vanaf ca. 2600 euro en is afhankelijk van de opties die je kiest.

 

Mark Wood Stingray De Custom Stingray is de luxere en uitgebreidere versie van het standaard Stingray instapmodel. Deze elektrische viool is verkrijgbaar met 4 of 5 snaren. De viool kan met de gangbare kin- en schoudersteunen gespeeld worden. De Stingray is verkrijgbaar in 4 kleuren met diverse finishes. Startprijs vanaf ca. 1200 euro en is afhankelijk van de opties die je kiest.

 

Mark Wood NashvilleDe Nashville lijkt op een akoestische viool en is semi-hol met f-gaten. Het is echter een elektrische viool, verkrijgbaar met 4 of 5 snaren. De viool kan met de gangbare kin- en schoudersteunen gespeeld worden. De Nashville wordt geleverd met een antieke look van de oude Europese violen en wordt fretloos geleverd. Prijs is op aanvraag, maar reken op zo’n 2500 tot 3000 euro.

Algemene informatie Mark Wood violen

Voor alle bovenstaande Mark Wood elektrische violen geldt:

Verkrijgbaar met fretten, fretloos, of met fantoom fretten (zichtbare lijnen die je niet voelt).

De violen zijn verkrijgbaar met een Wood Tru-Tone pick-up of met een Barbera pick-up systeem. De Nashville wordt geleverd met het Wood systeem. De 7-snarige Viper heeft een dubbele kam waarbij er 2 transducers per snaar zijn. Alle modellen zijn niet actief (dus zonder batterij) en hebben een normale jackingang (6,3 mm) en een volumeknop.

De Mark Wood violen zijn gemaakt van populier en de toets en kinsteun van ebbenhout. De violen worden geleverd inclusief kist, exclusief schoudersteun en strijkstok.

Belangrijkste pluspunten:

  • Voelt licht en natuurlijk aan zoals een akoestische viool.
  • Aparte designs.

Belangrijkste minpunten:

  • Bij sommige modellen mist een referentiepunt voor je linkerhand bij positiespel.
  • Geen koptelefoonaansluiting, dus altijd een versterker nodig.

Bekijk ook de Mark Wood instapmodellen.

Bekijk de volledige website van Mark Wood Violins en deze aanvullende informatie.

Nederlandse dealer voor de Mark Wood violen: Zlata Strijkinstrumenten (Stingray op voorraad, de andere modellen en designs zijn te bestellen)

Mark Wood violen op YouTube:

 

 

Heb je ervaring met Mark Wood elektrische violen? Geef hieronder dan aan wat jij vindt van deze violen.

One thought on “Mark Wood violen

  1. Pingback: DJ én violist D-Sharp en ‘onze eigen’ Nikki Nice | Rockin' viool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.