Zeta violen

Zeta Violins heeft 3 modellen violen:

  • Acoustic Pro. Een elektro-akoestische viool. Vanaf ca. 1500 euro.
  • Strados Modern. Een elektrische viool. Vanaf ca. 2200 euro.
  • Jazz Fusion. Een elektrische viool. Vanaf ca. 2300 euro.

Zeta Acoustic Pro

Een elektro-akoestische viool, Zeta Acoustic Proofwel een akoestische viool met een ingebouwd element om er versterkt mee te spelen zonder feedbackproblemen. De viool is gemaakt van sparren- en esdoornhout met ebbenhouten toets. De viool heeft een eigen Zeta EV pick up systeem met een eigen preamp (voorversterker) ingebouwd. Hiervoor heeft de viool een 9 volt batterij. De viool heeft een normale jack-ingang en een volumeknop. Er is keuze uit 4 of 5 snaren.

Zeta Strados Modern

Deze violen hebben een semi-holle houten klankkast, gemaakt van lindenhout of mahonie. Zeta Strados ModernDe Strados Modern heeft een door Zeta zelf ontworpen Strados Pick up systeem. De viool heeft een actieve preamp (met 9-volt batterij). De viool heeft een normale jack-uitgang en een midi-uitgang waarbij iedere snaar een eigen midi-kanaal kan hebben. De viool heeft een volumeknop. Er is keuze uit 4 of 5 snaren. De verkrijgbare kleuren zijn wit, zwart en cremona. Ook kan de viool met de Jazz kam (zie Jazz Fusion)geleverd worden.

Zeta Jazz Fusion

Deze violen hebben een semi-holle houten klankkast, gemaakt van lindenhout of mahonie. De Jazz Fusion Zeta Jazz Fusionheeft een door Zeta zelf ontworpen Jazz Pick up systeem waarbij elke snaar een eigen pick up element heeft. De viool heeft een actieve preamp (met 9-volt batterij). De viool heeft een normale jack-uitgang en een midi-uitgang waarbij iedere snaar een eigen midi-kanaal heeft. De viool heeft een volumeknop. Dit model heeft een afneembaar deel aan het begin van de nek, daar waar normaal de klankkast van de viool begint. Deze kun je erop zetten als oriëntatie voor positiespel, maar er ook afhalen voor meer vrijheid over de hele toets. Er is keuze uit 4 of 5 snaren. De verkrijgbare kleuren zijn wit, zwart en cremona. Ook kan de viool met de Strados kam (zie Strados Modern) geleverd worden.

Aangepaste modellen

De Strados Modern en de Jazz Fusion zijn in verschillende uitvoeringen aan te passen. Zoals hierboven beschreven zijn de standaard (legacy) modellen. Daarnaast kun je kiezen voor de Artist uitvoering. Je hebt dan extra keuzemogelijkheden: verschillende soorten esdoornhout, een verloop van kleur (schaduwelementen), wel of geen fretten. Ten slotte is er de keuze voor custom made modellen wat nog meer keuze in houtsoorten geeft. Ook kan voor een inleg in de toets worden gekozen. Elke optie heeft uiteraard ook een prijsverhoging als gevolg.

 

Belangrijkste pluspunten:

  • Op ieder model kunnen eigen schouder- en kinsteunen gebruikt worden.
  • Geluidssysteem met 2 sensoren per snaar met interne gain control voor analoog gebruik en direct clean geluid voor de midi. Dus zowel geschikt voor opnames als voor live optredens.

Belangrijkste minpunten:

  • Vooral de vijfsnarige violen voelen zwaarder dan een ‘normale’ viool.
  • Geen koptelefoonaansluiting met mini-jack.

Bekijk de volledige website van Zeta Violins

Nederlandse dealer: Ik heb nog geen Nederlandse of Europese dealer ontdekt. Info hierover is zeer welkom!

Let op! Bij rechtstreeks bestellen in de US moet je nog een flink bedrag aan invoerrechten betalen!

Zeta viool op YouTube:

 

 

Heb je ervaring met Zeta violen? Geef hieronder dan aan wat jij vindt van deze violen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.